۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۶:۴۰

منابع انسانی محور توسعه/پلمب واحد آلاینده در ساوه

منابع انسانی محور توسعه/پلمب واحد آلاینده در ساوه

ساوه - خبرگزاری مهر: گرچه در گذشته نیروی انسانی محور دوم و سوم توسعه بود اما در عصر جدید این نیروی انسانی است که در راس توسعه و پیشرفت قرار دارد، موضوعی که در برخی واحدهای صنعتی به آن بی توجهی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، گرچه در گذشته نیروی انسانی محور دوم و سوم توسعه بود اما در عصر جدید این نیروی انسانی است که در راس توسعه و پیشرفت قرار دارد، موضوعی که در برخی واحدهای صنعتی به آن بی توجهی می شود و در یکی از واحدهای صنعتی ساوه رخ داد و اگر نبود احکام قضایی، روند بی توجهی به منابع انسانی ادامه می یافت.

ساوه به عنوان دومین شهر صنعتی استان مرکزی، دارای بیش از 500 واحد صنعتی است که برخی از این واحدها مانند تولید شیشه در کشور حرف اول را می زنند و جزو واحدهای موفق کشوری هستند و در این میان برخی واحدها نیز با وجود تلاش برای توسعه صنعتی به دلیل آلایندگی مسیر توسعه صنعتی را با دشواری هایی روبرو می کنند.

این روزها سخن در مورد شرکت اسید سازه ساوه و نوع آلایندگی آن زیاد است.

پلمب واحد آلاینده در ساوه

مدیر کل محیط زیست استان مرکزی در گفتگویی با اشاره به اینکه واحد تولیدی و صنعتی اسید سازه ساوه به با حکم قضایی پلمب شده است در خصوص آلایندگی این واحد گفت: این شرکت تولید کننده اسید کلریدریک است که این ماده شیمیایی را به صورت سنتی تولید می کرد که باعث انتشار آلانیدگی در فضای اطراف و تهدید سلامت کارگران می شد.

امیر انصاری توضیح داد: ماده شیمیایی اسید بسیار خطرناک بوده که در صورت عدم رعایت فاکتورهای لازم مشکلات خاصی را ایجاد می کند. 

وی تاکید کرد: بازگشایی این واحد صنعتی در صورتی اتفاق خواهد افتاد که چهار فاکتور اخطار داده شده توسط این اداره کل را مرتفع کند.

توسعه صنعتی در گروی توجه به مسائل زیست محیطی است

دبیر انجمن مدیران صنایع ساوه نیز در گفتگویی با اشاره اینکه ساوه یکی از شهرهای صنعتی کشور است اما خوشبختانه آلودگی زیادی ندارد در خصوص سخنانی که در مورد واحد اسید سازه مطرح می شود گفت: اگر چه معتقدم در هر زمان، ما باید برای آلوده نشدن محیط زیست‌مان فعال باشیم و منابع تجدیدناپذیر را به درستی و با حساسیت استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه، انجمن مدیران صنایع حامی حقوق بخش صنعت است گفت: با این حال برای بالا بردن استانداردهای محیط زیستی صنایع هم فعال هستیم و باید تلاش کنیم به عنوان نمونه اخیرا چندین شرکت در شهر صنعتی کاوه از یکی از شرکت‌های آلاینده شاکی بودند که ما هم در کنار سایر مراجع مرتبط، آن را پیگیری کردیم و دیدم که حق با شاکیان است و نهایتا کار به آنجا کشید که آن شرکت اسید سازه پلمب شد.

وی گفت: این شرکت با توجه به نوع فعالیت‌اش، بخارهای اسیدی را در فضا منتشر می‌کرد و البته مشکل این بود که به روش سنتی کارش را انجام می‌داد به‌ طوری که در فرایند تولید و بارگیری، گازهای سمی زیادی در محیط منتشر می‌شد که نه تنها برای کارگران همین شرکت مضر و خطرناک بود بلکه باعث ایجاد مشکلات فراوان برای کارخانه‌های همجوار هم شده بود.

او در مورد چرایی آلانیدگی این واحد گفت: تصور نمی‌کنم در کشورهای پیشرفته و حتی آسیایی این نوع کارخانه‌ها وجود داشته باشند ولی به هر حال این نوع تولیدات وجود دارد، خدمت‌تان عرض کردم این کارخانه دارای روش مدرنی نیست و با وجودی که از سال 64 علیه آن شکایت‌های متعدد و فراوانی شده است اما پس از گذشت 27 سال هم آلوده‌کننده محیط بوده است.

وی در مورد وضعیت کارگران واحد تعطیل شده گفت: این کارخانه طبق لیست بیمه‌اش 34 نفر کارگر دارد ولی با آلودگی که ایجاد کرده بود باعث شده بود تا به حال برخی کارخانه‌های همجوار بساط‌شان را جمع کنند و به جای دیگری بروند، الان هم کارخانه‌های همجوار آن شدیدا نگران وضعیت موجود هستند. اگر بخواهیم از دریچه شما هم موضوع را نگاه کنیم باید بگویم تعداد کارگران کارخانه‌های همجوار شرکت اسیدساز، اصلا با تعداد کارگران این کارخانه قابل مقایسه نیست.

وی اضافه کرد: از طرفی همین شرکت‌های همجوار اعلام آمادگی کرده‌اند که می‌توانند مشکل کارگران اسیدساز را برطرف کنند و آنها را به سرکار ببرند، به نظر شما با پلمب شدن این کارخانه چه چیزی از دست می‌رود؟ فکر نمی‌کنم برای از دست رفتن یک محیط آلوده باید نگران باشیم.

وی خاطر نشان کرد: امروزه اکثر مدیران صنعتی، نیروی کار را سرمایه اصلی خود می‌دانند که باید آن را حفظ نمایند تا بتوانند موفق باشند.

بی توجهی کارخانه به اخطارهای قبلی

فرماندار ساوه نیز در زمینه آلایندگی این کارخانه پاسخ داد: از سال ها قبل کارخانه های همجوار و نیز برخی از ادارات از جمله اداره برق نسبت به نحوه ی فعالیت این شرکت معترض بوده اند که این اقدام منجر به تذکرات و اخطارهای لازم از سوی محیط زیست شد که متاسفانه هیچ پاسخی از سوی مسئولین این شرکت ارائه نشد.

گلستانی فرد افزود: اخطار نهایی نیز دو ماه قبل از پایان سال به مدیران شرکت اسید ساز داده شد، مدیران شرکت دو ماه وقت گرفتند که نهایتا به دلیل اتمام وقت قانونی و انجام ندادن اقدامات لازم از سوی مسئولین شرکت اسید ساز، دستگاه قضایی به عنوان مقام حاکمیتی، محیط زیست ساوه به عنوان مقام اجرایی و نیز فرمانداری ساوه به عنوان مقام مدیریتی شرکت را پلمپ نمودند.

کارگران اولین قربانیان آلایندگی

رئیس کمیسیون کارگری شهرستان ساوه همچنین در ادامه به کارگران شرکت اسید ساز اشاره کرد و گفت: کارگران قربانیان اصلی این جریان هستند که به منظور حمایت از این قشر و جلوگیری از بیکاری آنان، با چند شرکت بزرگ به منظور جذب نیروی کارگری این شرکت مذاکره گردید.

وی افزود: طی مراجعه کارگران به فرمانداری ساوه این موضوع به اطلاع کارگران شرکت اسید ساز رسید.

گلستانی فرد در زمینه نوع فعالیت این کارخانه گفت: شرکت اسید سازه ساوه مستقر در شهر صنعتی کاوه (ساوه)، تولید کننده اسید کلریدریک به روش سنتی است که در فرایند تولید همچنین بارگیری، گازهای سمی اسیدی موجود در ترکیبات این نوع محصول در هوای اطراف پراکنده می شود که استنشاق این گاز برای سلامتی افراد بسیار خطرناک  بوده و موجب بیماری های ریوی می شود. 

اگر گاز کلر با غشاء مخاطی تماس پیدا کند، باعث سوزش چشم، بینی، دهان، اشک، آبریزش بینی، سرفه، خفگی، درد زیر استرنوم (که در زیر جناج سینه اتفاق می افتد)، تهوع، استفراق، سردرد، سرگیجه، بیهوشی، آدم ریوی، هیپوکسمی(کاهش اکسیژن در خون ) و درماتیت می شود. بروز برونشیت مزمن همچنین فرسایش داندان ها نیز از دیگر مشکلات این محصول است.

اجتناب از تماس مستقیم با مواد، جلوگیری از تماس مستقیم پوست و چشم با استفاده از عینک، دستکش، لباس مناسب و همچنین چکمه و محافظ صورت  از جمله نکات مهم در زمان استفاده از این محلول است.

هنگام آزاد شدن گاز که تهدیدی جدی برای کارکنان و محیط است باید بلافاصله منطقه را تخلیه و موضوع را به اورژانس اطلاع داد.

گزارش: طیبه اصفهانی
کد خبر 1598233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha